Wanneer asbest verwijderen?

Wanneer asbest verwijderen

Wanneer asbest verwijderen en wanneer niet, is dat een vraag die u bezig houdt? Wij adviseren u graag. Wanneer asbest verwijderen een gevaarlijke of omvangrijke klus wordt mag u het saneren van asbest niet zelf uitvoeren, of u nu particulier bent of een bedrijf. Daarvoor dient u een asbestsaneringsbedrijf in te huren en bent u in sommige gevallen verplicht eerst een asbestinventarisatie te laten uitvoeren. Heeft u asbest aangetroffen in uw woning en weet u niet zeker wat u daarmee aanmoet? Weet u nog niet of u asbest in uw woning heeft en wilt u dat graag laten onderzoeken? Wij geven u graag een passend advies over het verwijderen van asbest of het laten inventariseren van eventuele asbest toepassingen in uw woning of bedrijfspand. 

Wanneer asbest verwijderen toegestaan is

Als u eigenaar bent van een woning en asbest heeft aangetroffen in uw woonhuis of woonomgeving zoals in of op een schuur of garage, dan mag u dat zelf verwijderen. Daar zijn echter wel voorwaarden aan verbonden volgens de wetgeving asbest. Ten eerste dient het te gaan om onbeschadigd en hechtgebonden asbest dat tijdens het saneren geen losse vezels af kan geven. Daarnaast mag u niet meer dan 35m2 saneren en dient het onder strikte voorschriften verwijderd, verpakt en afgevoerd te worden, lees hierover meer bij de regelgeving asbest. In alle overige gevallen mag u in uw woning of woonomgeving niet zelf asbest saneren. Vraag naar de voorschriften in uw gemeente.

Wanneer asbest verwijderen niet toegestaan is

Bent u particulier en heeft u niet-hechtgebonden of zacht asbest aangetroffen of is het hechtgebonden asbest in uw woning of woonomgeving beschadigd? Dan bent u verplicht een asbestinventarisatierapport te laten opmaken en het asbest te laten saneren door een bedrijf dat is gespecialiseerd is vakkundige en veilige asbestsanering. Daarnaast dient u bij uw gemeente een sloopmelding te doen. Heeft u een bedrijf en heeft u asbest aangetroffen in uw pand? Dan bent u in alle gevallen verplicht een asbestinventarisatie te laten uitvoeren en het asbest te laten verwijderen door een asbestsaneringsbedrijf.

Asbest laten verwijderen door een professional

Asbest verwijderen en asbest afvoeren is een gevaarlijke klus. Het is niet alleen slecht voor uw gezondheid, maar ook voor het milieu. Ook bij het losschroeven van hechtgebonden asbestplaten in uw woning kan asbest vrijkomen. Daarom raden wij iedereen aan aangetroffen asbest te laten verwijderen door een deskundig en gecertificeerd bedrijf met veel ervaring. Met een minimale overlast en maximale veiligheid wordt uw woning of woonomgeving weer veilig en bent u snel van uw asbest verlost. Wilt u meer weten over asbestsanering particulieren of asbestsanering bedrijven? Onze specialisten vertellen u er graag meer over. 

Wilt u meer informatie over asbest? Bekijk dan snel onze pagina alles over asbest. Heeft u nog vragen? Uiteraard staan onze professionals altijd direct klaar voor een deskundig advies. U kunt onderstaand ook direct een offerte aanvragen.

 

Ja, ik ontvang graag een offerte op maat!

Vul het formulier in om ons een beeld te geven van uw situatie.
Vervolgens ontvangt u een vrijblijvende offerte op maat.
CONTACT
Maarssenbroeksedijk 41
3542 DM Utrecht

030 – 2272652
info@desaneerders.nl