Asbestsanering particulieren

Veilige asbestsanering particulieren

Wilt u meer weten over asbestsanering particulieren? Hier leest u er alles over. Heeft u asbest geconstateerd in uw woning of de omgeving daarvan, dan is onze dienst asbestsanering particulieren exact wat u nodig heeft.  Wij helpen u graag met asbest verwijderen en asbest afvoeren. Volgens de asbest wetgeving mogen particulieren onder strikte regels zelf een bepaalde hoeveelheid asbest saneren, maar vraag uzelf af of u dat risico wilt nemen. Het is niet zo eenvoudig om asbest zelf te verwijderen. Het saneren van asbest is een gevaarlijke klus en daarom ook aan regels gebonden. Doet u het niet op de juiste manier, dan kan uw gemeente u zelfs een boete opleggen maar belangrijker nog: u en uw omgeving lopen gevaar. Wellicht is het daarom verstandiger een asbestsaneringsbedrijf in te schakelen voor een vakkundige en veilige asbestsanering.

Asbest verwijderen of isoleren?

Heeft u te maken met hechtgebonden asbest? Dan hoeft u het niet te laten verwijderen. U kunt er ook voor kiezen het asbest af te schermen, maar dat kan alleen als dat geen gevaar oplevert voor het bewonen van de woning. Anders wordt het, als dit hechtgebonden asbest is losgekomen of is verweerd. Dan komen er vezels vrij en dient het asbest wel verwijderd te worden door een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf. Heeft u zacht asbest aangetroffen zoals isolatiemateriaal of pakkingen van leidingen? Ook dan bent u verplicht het te laten verwijderen door een asbestsaneringsbedrijf. De vezels van zacht of niet hechtgebonden asbest komen namelijk veel sneller vrij en daardoor is het risico voor uw gezondheid en het milieu groter.

Welk asbest mag u zelf verwijderen?

Als particulier mag u alleen kleine hoeveelheden asbest verwijderen (maximaal 35m2). Daarvoor heeft u geen asbestinventarisatierapport nodig en daar hoeft u dus ook geen asbestinventarisatie voor uit te laten voeren. Zelf verwijderen is toegestaan bij het verwijderen van geschroefde hechtgebonden asbestplaten of asbesthoudende vloertegels of vloerbedekking. Ook kleine klussen zoals bijvoorbeeld een vensterbank die u in zijn geheel kunt verwijderen mag u zelf uitvoeren. Gaat het om een andere toepassing van asbest? Dan bent u verplicht het asbest op een veilige manier te laten verwijderen door een asbestsaneringsbedrijf. Daarvoor heeft u dan weer wel een asbestinventarisatierapport nodig.

Voorschriften zelf asbest verwijderen

Gaat u zelf asbest saneren? Dan hoeft u in principe geen asbestinventarisatie uit te laten voeren. Wel dient u een sloopmelding te doen bij uw gemeente. Let er daarna op dat u voldoet aan de voorwaarden van uw gemeente voor het veilig verwijderen van asbest en de voorwaarden van het Asbestverwijderingsbesluit 2005 en het Bouwbesluit 2012. U bent strafbaar als u zich daar niet aan houdt. Met het verwijderen van asbest dient u het asbest dubbel in te pakken met doorzichtige en niet-luchtdoorlatende folie van 0,2 mm dikte, vaak verkrijgbaar bij de milieustraat van uw gemeente. Na het inpakken dient u de naden zorgvuldig af te tapen. Het asbest kunt u inleveren bij de milieustraat of het afvalbrengstation van uw gemeente.

Onze tips voor uw asbestsanering

Gaat u een woning verkopen? Dan is het laten opnemen van een asbestclausule in het koopcontract nuttig, mocht er onverhoopt asbest worden aangetroffen.

Heeft u een dak op uw woning, schuur of bedrijfspand dat asbest bevat? Dan kunt u gebruik maken van de subsidie asbest verwijderen.

Bent u een bedrijf? Bekijk dan eens onze informatie over asbestsanering bedrijven.

 

Wilt u meer informatie over asbest? Bekijk dan snel onze pagina alles over asbest. Heeft u nog vragen? Uiteraard staan onze professionals altijd direct klaar voor een deskundig advies. U kunt onderstaand ook direct een offerte aanvragen.

Ja, ik ontvang graag een offerte op maat!

Vul het formulier in om ons een beeld te geven van uw situatie.
Vervolgens ontvangt u een vrijblijvende offerte op maat.
CONTACT
Maarssenbroeksedijk 41
3542 DM Utrecht

030 – 2272652
info@desaneerders.nl