Asbest verwijderen

Asbest verwijderen, kan dat altijd?

Zelf asbest verwijderen en asbest afvoeren kan gevaarlijk zijn, dat doet u niet zomaar even. Daar is kennis voor nodig en u dient heel secuur te werk te gaan. Om uw gezondheid en die van anderen niet in gevaar te brengen is het verwijderen van asbest in Nederland daarom aan regels gebonden. Doet u het niet op de juiste manier dan bent u strafbaar en kan uw gemeente u een boete opleggen. De voorwaarden waaraan u dient te voldoen zijn vastgelegd in het Asbestverwijderingsbesluit 2005 en het Bouwbesluit 2012 oftewel de asbest wetgeving. In het kort komt het neer op de volgende regels.

Asbest verwijderen particulieren

Heeft u asbest geconstateerd in uw woning of woonomgeving zoals uw dak, schuur of garage? Dan mag u dat asbest alleen zelf verwijderen als de situatie voldoet aan specifieke omstandigheden. Het asbest dient hechtgebonden te zijn en tijdens het saneren geen vezels af te geven. Het gaat hierbij alleen om kleine hoeveelheden (max. 35m2) en het dient onder strikte voorwaarden verwijderd, verpakt en afgevoerd te worden. Is het asbest losgekomen, verweerd of beschadigd en komen er vezels vrij? Dan bent u als particulier verplicht een bedrijf in te schakelen voor vakkundige en veilige asbestsanering: een asbestsaneringsbedrijf. In dat geval is tevens het aanvragen van een sloopvergunning verplicht en dient u altijd eerst een asbestinventarisatie uit te laten voeren.

Asbest verwijderen bedrijven

Heeft u asbest geconstateerd in uw bedrijfspand of heeft u het vermoeden van aanwezigheid van asbest? Dan dient u direct een asbestinventarisatie te laten uitvoeren. Op basis van het asbestinventarisatierapport volgt een advies. Kan het asbest zich niet mengen met de buitenlucht en is het niet beschadigd? Dan kunt u er voor kiezen het te laten zitten. Is het echter niet hechtgebonden (zacht) asbest of is het hechtgebonden (hard) asbest dat is beschadigd? Dan dient u dit direct te laten verwijderen. In deze omstandigheden bent u verplicht dat door een professioneel asbestsaneringsbedrijf te laten uitvoeren. Daarvoor heeft u een sloopvergunning nodig van de gemeente.

Asbest verwijderen?
Laat het uitvoeren door een professional!

Of u nu particulier bent of een bedrijf, het is altijd verstandig uw asbest te laten verwijderen door een gecertificeerd bedrijf. Tenslotte is er altijd een gezondheidsrisico en is asbest slecht voor het milieu als er toch vezels vrij komen en dat risico is vrij groot. Schroeft u bijvoorbeeld asbestplaten of eternit platen los? Dan kunnen er al vezels vrijkomen die slecht zijn voor uw gezondheid en het milieu. Schakel daarom een bedrijf in dat is gespecialiseerd in asbestsanering. Met een minimale overlast en een maximale veiligheid bent u snel van uw asbest verlost. Heeft u een dak op uw woning, schuur of bedrijfspand dat asbest bevat? Dan kunt u gebruik maken van de subsidie asbest verwijderen.

Wilt u meer informatie over asbest? Bekijk dan snel onze pagina alles over asbest. Heeft u nog vragen? Uiteraard staan onze professionals altijd direct klaar voor een deskundig advies. U kunt onderstaand ook direct een offerte aanvragen.

Ja, ik ontvang graag een offerte op maat!

Vul het formulier in om ons een beeld te geven van uw situatie.
Vervolgens ontvangt u een vrijblijvende offerte op maat.
CONTACT
Maarssenbroeksedijk 41
3542 DM Utrecht

030 – 2272652
info@desaneerders.nl