Asbest afvoeren

Asbest afvoeren particulieren

Heeft u asbest aangetroffen in uw woning en wilt u het zelf verwijderen en het asbest afvoeren? Dan dient het  wel onbeschadigd en compleet te zijn. Asbest dat is aangetast door zagen, boren of breken kan vezels vrijgeven. Als dat het geval is mag u het niet zelf uit uw woning verwijderen en dient u een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf in te schakelen dat is gespecialiseerd in asbestsanering particulieren. Is het asbest onbeschadigd en komt u er niet direct of regelmatig mee in aanraking tijdens het wonen? Dan kun u er ook voor kiezen het te laten zitten en het te isoleren zodat er geen buitenlucht bij kan. Controleer dan wel of het echt niet beschadigd is, anders is het loskomen van vezels alsnog een feit.

Toch zelf asbest afvoeren

Heeft u asbest aangetroffen in uw woning en bestaat het uit één compleet en onbeschadigd stuk of meerdere van die stukken? Dan mag u het zelf verwijderen en afvoeren tot een maximum van 35m2. Wel heeft u volgens de asbest wetgeving een meldingsplicht naar de gemeente toe. Meldt u niets, dan kunt u een flinke boete verwachten. Particulieren mogen na melding het asbest meestal gratis afvoeren, maar dit verschilt per gemeente, vraag hiernaar bij uw eigen gemeenteloket. Voor het afvoeren van asbest kunt u terecht bij de milieustraat of het afvalbrengstation van uw gemeente. Asbest afvoeren doet u het best door het dubbel in te pakken met niet-luchtdoorlatende en doorzichtige folie van 0,2 dik, dat verkrijgbaar is bij de milieustraat.

Afvoeren asbest bedrijven

Heeft u als bedrijf asbest ontdekt en wilt u dat verwijderen en afvoeren? In Nederland is dat voor bedrijven verboden. U dient een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf in te schakelen voor zowel het verwijderen als afvoeren van het asbest. Ook als het asbest volledig onbeschadigd is bent u verplicht het asbest te laten verwijderen door een erkend bedrijf, dit in tegenstelling tot de regeling voor particulieren. U heeft daarvoor ook een asbestinventarisatierapport nodig. Een erkend asbestverwijderingsbedrijf is aangesloten bij de Stiching Certificatie Asbest. Daarmee bent u verzekerd dat er wordt gewerkt volgens de richtlijnen. Ook wij zijn een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf. Wij helpen u graag met een vakkundige en veilige asbestsanering.

Offerte aanvragen

Bent u particulier en wilt u het asbest toch liever door een bedrijf laten verwijderen en afvoeren? Blijkt het asbest in uw woning beschadigd en bent u verplicht het te laten afvoeren door een gecertificeerd bedrijf? Vraag dan nu geheel vrijblijvend een offerte aan en u zorgt er voor dat de kosten zo laag mogelijk blijven.

Heeft u een bedrijf en heeft u asbest geconstateerd of heeft u het vermoeden dat er zich asbesthoudende materialen in uw pand bevinden? Ook dan adviseren wij u graag. Vraag nu snel een vrijblijvende offerte aan voor een asbestinventarisatie of asbestsanering en wij nemen binnen een werkdag contact met u op.

Wilt u meer informatie over asbest? Bekijk dan snel onze pagina alles over asbest. Heeft u nog vragen? Uiteraard staan onze professionals altijd direct klaar voor een deskundig advies.

Ja, ik ontvang graag een offerte op maat!

Vul het formulier in om ons een beeld te geven van uw situatie.
Vervolgens ontvangt u een vrijblijvende offerte op maat.
CONTACT
Maarssenbroeksedijk 41
3542 DM Utrecht

030 – 2272652
info@desaneerders.nl